Audioteca Șeherezadei – Lansarea oficială

După ce a dus lectura în 10 penitenciare din România, proiectul Audioteca Șeherezadei, inițiat de Asociația Vis-a-vis și susținut de Radio România Cultural, se extinde în școli și licee.

Începând cu luna septembrie, elevi din opt școli și licee din Brăila, Olt, Neamţ, Vaslui, Bârlad, Huşi și Bucureşti au posibilitatea de a asculta fragmente din opere literare românești și universale, în lectura și interpretarea actriței și inițiatoarei proiectului, Adriana Moca.

Lansarea oficială a proiectului, care a debutat din luna august în unitățile ANP, a avut loc pe 15 septembrie. Adriana Moca a avut ca invitați pe scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu, psiholoaga Ligia Moise, Andreea Neagoe, de la Administrația Națională a Penitenciarelor (Ofițer specialist în cadrul Direcției Reintegrare Socială) și Cristina Enache, specialist comunicare Administrația Națională a Penitenciarelor. Festivitatea a inclus lectura unor fragmente din romanul Nautilus de Ioana Bâldea Constantinescu și a unei scrisori adresate tinerilor liceeni.