Emisiuni

Cuvânt împreună despre rostirea românească – Constantin Noica

„Răs-bunare... Însemna, în primul ceas, a face din nou bun ceva... Cultura este, într-o largă măsură, o îmblânzire și o mlădiere a cuvintelor”.

Jurnalul fericirii – N. Steinhardt

„Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima dar nu tâmpiți…. Dumnezeu, printre altele, ne poruncește să fim inteligenți. Pentru cine este înzestrat cu darul înțelegerii, prostia … e păcat: păcat de slăbiciune și de lene, de nefolosire a talentului….”

Florin Bican – Singur printre mârlani

„Cocoloș explorator, patrula pe ecuator… Poate sunteți curioși/ De ce-l cheamă Cocoloș/ Că explorator se știe/ Vine de la meserie”… Poate sunteți curioși să descoperiți un poet contemporan, traducător și profesor, pre numele său Florin Bican...

Ioana Bâldea Constantinescu – Nautilus

Cine sau ce este Nautilus? O specie de cochilie? O metaforă pentru memorie? Jurnalistă și traducătoare, realizatoare de emisiuni radio și instalații audio, bijutieră în timpul liber, Ioana Bâldea Constantinescu, autoarea romanului “Nautilus” s-a născut în 1979 în Bucureşti.

Andrei Pleșu – Despre îngeri

Scriitor, publicist, profesor universitar și unul dintre cei mai iubiți intelectuali români, Andrei Pleșu s-a născut în 1948 la Bucureşti. Absolvent al Liceului „Spiru Haret” și al Facultății de Arte Plastice la Secția de istoria și teoria artei, ca șef de promoție, a participat la Școala de la Păltiniș fiind alături de Gabriel Liiceanu unul dintre cei mai importanți discipoli ai filosofului Constantin Noica.

Oscar Wilde – Privighetoarea și trandafirul

“Nu mai fi trist, strigă Privighetoarea, fii fericit, pentru că vei avea trandafirul cel roşu. Ți-l voi face eu, cu muzica mea, în lumina lunii şi îl voi colora cu sângele propriei mele inimi. Tot ce îţi cer este să iubeşti cu adevărat, pentru că Iubirea este mai înţeleaptă decât Înţelepciunea şi mai puternică decât Puterea.”

George Bernard Shaw – Pygmalion

“Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm.” Iar teatrul e cea mai pură formă de joc în care vă invit să intrați azi, împreună cu George Bernard Shaw, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1925. Considerat de critici ca unul din cei mai importanți dramaturgi de limbă engleză de la William Shakespeare încoace, Shaw s-a născut în 1856 la Dublin.

Erich Fromm – Arta de a iubi

«Iubirea este un act de credință, o artă și necesită cunoștințe și efort, deși lumea o privește mai curând ca pe un efect al hazardului, al șansei.» Astfel privește psihologul umanist Erich Fromm, evreu de origine germană, născut la Frankfurt pe 23 martie 1900, acest sentiment universal.© 2023, Asociația Vis-a-vis. Proiect cultural apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă
de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea
sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Webmaster: Nicu Ilie, VGPR